Italija zabranila ulazak iz 13 zemalja, Bosni i Hercegovina na listi

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

RIM –

Italija je u četvrtak zabranila ulazak na svoju teritoriju iz 13 zemalja za koje je ocenila da imaju prevelik broj slučajeva kovida-19, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Lista koju je sastavilo ministarstvo zdravlja obuhvata Jermeniju, Bahrein, Bangladeš, Brazil, Bosnu i Hercegovinu, Čile, Kuvajt, Severnu Makedoniju, Moldaviju, Oman, Panamu, Peru i Dominikansku Republiku, prenosi Rojters. Zabrana se odnosi na sve koji su boravili u tim zemljama ili prošli kroz njih u poslednjih 14 dana, naveo je ministar zdravlja Roberto Speranca.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Putnici iz svih ostalih zemalja van Evropske unije i šengenskog prostora mogu da uđu u Italiju, ali po dolasku moraju da provedu 14 dana u karantinu.

„Pandemija je širom sveta u najoštrijoj fazi. Ne možemo izgubiti žrtve koje su Italijani podneli poslednjih meseci“, rekao je Speranca.

Italija je, inače, bila prva evropska zemlja koju je korona virus teško pogodio. Zabeleženo je skoro 35.000 smrtnih slučajeva, ali broj dnevnih smrtnih slučajeva i novih infekcija znatno se smanjio.

Agencija za civilnu zaštitu danas je prijavila 12 smrtnih slučajeva u poslednja 24 sata, što je manje nego 15 prethodnog dana, dok je broj novih slučajeva sa 193 porastao na 229, prenosi agencija.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*