Italijanski ambasador u poseti Subotici

Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco posetio je Suboticu i razgovarao sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, predstavnicima Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga i italijanskih preduzeća koja posluju u Subotici. Ambasador Manco je potom u bioskopu „Eurosinema“ otvorio Festival italijanskog filma.

Posle sastanaka ambasador Manco istakao je da uvek rado dolazi u naš grad i da mu je drago da vidi kako sve više privrednika ovde posluje, od „Gordona“ do „Kaminade“.

„Italija daje veliku pomoć Srbiji na putu ka Evropi, to radimo u Beogradu, ali i van njega, i to tako što pomažemo u nekim pitanjima koja su bliska građanima, kao što su posao, zaposlenje, napredak, borba protiv korupcije, poljoprivreda – poručio je ambasador i dodao da se ekonomska prisutnost ogleda u poslovanju italijanskih preduzeća, a tu je i institucionalna prisutnost. Odnosi se produbljuju, kultura je instrument saradnje jer se ne odnosi samo na nas političare, već na sve građane“ – istakao je ambasador.

Gradonačelnik Bogdan Laban uručio je zahvalnicu ambasadoru Mancu za sve što je urađeno proteklih nekoliko godina.

„Italijanski kulturni centar otvoren je 2014. a dve godine kasnije dobili smo Vicekonzulat a sada i prvi festival Italijnskog filma. Pored Beograđana i naši građani se mogu pohvaliti da gledaju najnoviju produkciju italijanskog filma“ – naglasio je gradonačelnik Laban.

On je još dodao da je dalji dogovor da će u narednom periodu zajedno realizovati i na privrednom i na kulturnom nivou.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*