Ivković: „Kosovo“ u Interpolu predstavlja ozbiljan presedan

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković istakla je u razgovoru sa ambasadorom Iraka Fahrijem Al Isom i ambasadorom Kuvajta Jusefom Abdulsamadom da kandidatura tzv. „Kosova“ za članstvo u Interpolu predstavlja ozbiljan presedan, suprotan međunarodnom pravu.

Popović Ivković je naglasila da bi eventualna odluka o prijemu tzv. „Kosova“ u članstvo ove međunarodne policijske organizacije ugrozila bezbednost, a predstavljala bi i kršenje pravila i procedura Interpola.

Ona je istakla da samo države članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članice Interpola i ocenila da je zahtev Prištine u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i pokušaj politizacije Interpola.

Ambasador Iraka Fahri Al Isa istakao je da ta država posvećena poštovanju međunarodnog prava i da je stav Iraka po pitanju samoproglašenog tzv. „Kosova“ nepromenjen.

Ambasador Kuvajta Jusef Abdulsamad izrazio je zadovoljstvo dobrim političkim odnosima Srbije i Kuvajta i naveo da će ta država sa pažnjom primiti informacije o argumentima Srbije protiv zahteva Prištine za članstvo u Interpolu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*