Iz saobraćaja isključeno više od 250 vozača

Načelnik Uprave saobraćajne policije Boban Milinković kaže da je za samo dva dana, koliko traje pojačana kontrola vozača na alkohol, iz saobraćaja isključeno više od 250 vozača, a 59 ih je zadržano na trežnjenju.

„Oni su bili u stanju teške, veoma teške i potpune alkoholisanosti“, napomenuo je za RTS načelnik Uprave saobraćajne policije.

Milinković dodaje da će kontrola biti pojačana jer su tokom vikenda saobraćajni prekrašaji češći a i češći su slučajevi da vozači voze pijani.

Milinković ističe i da razume konzumiranje alkohola, ali ne i vožnju kada se akolkohol konzumira.

„To se mora sprečiti jer se svaki peti život u nesrećama na našim putevima izgubi upravo zbog alkohola“, upozorava načelnik.

Boban Milinković kaže da se sada vozači kontrolišu i na dejstvo psihoaktivnih supstanci.

„Takvih vozača je ralativno malo, jer je postupak utvrđivanja prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu vozača sporiji, pa se kontrolišu samo oni vozači za koje službeno lice posumnja da su pod njihovim dejstvom“, navodi Milinković.

Podsetimo, ove nedelje je u toku pojačana kontrola vozača na alkohol i drogu. Ova akcija se provodi u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Tokom ove akcije, u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*