IZABRAN NOVI GRADSKI ODBOR SOCIJALDEMOKRATSKE PARTIJE SRBIJE U NOVOM SADU

Na trećoj redovnoj Izbornoj konferenciji Gradskog odbora Socijaldemokratake partije Srbije, održanoj u subotu 12. maja ove godine u prostorijama stranke, za novog predsednika Gradskog odbora jednoglasno je izabran Slobodan Veselinović, dosadašnji predsednik Izvršnog odbora.

Izabrani delegati iz svih Mesnih odbora SDP Srbije izabrali su: novog predsednika, diplomiranog ekonomistu Slobodana Veselinovića, 32 člana stalnog sastava Gradskog  odbora, Izvršni odbor na čelu sa generalom Milošem Mandićem i Nadzorni odbor koga vodi prof. dr Marijana Suzić. Izabrani su i potpredsednici: Rajka Lučar, Ljiljana Koković, Novak Trkulja, Dragan Milić i Nikola Škrbić. U novom Gradskom odbodboru je 13 žena i dva predstavnika Foruma mladih. Novosadske socijaldemokrate u odboru imaju pet doktora nauka, tri magistra, četiri advokata i značajan broj privrednika.

U prvom obraćanju predsednik novosadskog Gradskog odbora SDP Srbije, Slobodan Veselinović se zahvalio delegatima koji su podržali njegov izbor,  dosadašnjem gradskom partijskom rukovodstvu na radu i postignitim rezultatima i najavio „Novo doba u radu Gradskog odbora SDP Srbije Novi Sad“. To novo vreme koje je pred nama, daje nam prostor da pre svega kvalitetno izanaliziramo postojeće stanje u stranci, a zatim sa novim rukovodstvom, u kome je  značajan broj novih i mlađih , ali i članova sa dugogodišnjim stažom u SDP Srbije, napravimo planove akcija koje će pojačati infrastruktiru, pripremiti organizaciju za buduće izborne aktivnosti, što sve zajedno ima jedan cilj, a to je jačanje uticaja SDP Srbije u Novom Sadu, istakoa je Veslelinović. Svesni smo da je pred nama velika šansa da  potencijale socijaldemokratije u našrm multietničkom  gradu kvalitetno lociramo i kroz rad na terenu uvedemo u političke tokove uz poštovanje interesa svakog građanja Novog Sada.

Među članovima Gradskog odbora po funkciji je i potpredsednik SDP Srbije i predsednik Poslaničkog kluba SDP Srbije u Skuštini Republike Srbije, profesor doktor Milorad Mijatović, koji preneo čestitke na izboru od predsednika stranke Rasima Ljajića i pred odbor stavio zadatak da konkretnim radom povečaju rejting i opravdaju ukazano poverenje. On je izrazio uverenje da će spoj mladosti, energije i iskustva koje prepoznaje u novom odboru doneti nove politilčke poene SDP Srbije u Novom Sadu.

Predsednik Pokrajinskog odbora SDP Srbije za Vojvodinu, doktor Nenad  Ivanišević je uz čestitke rekao da bez jakog odbora u Novom Sadu, koji će ostvariti i konstantno poboljšavati dobar rezultat na svakim narednim izborima, nema jakog ni Pokrajinskog odbora i da je pred svima ozbiljan rad.       

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*