Izabrano novo rukovodstvo Budve, pet odbornika privedeno

Будва (Фото Пиксабеј)
Budva (Foto Piksabej)

BUDVA – Nova odbornička većina u Skupštini opštine (SO) Budva izabrala je danas za predsednika Opštine Budva poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Nikolu Divanovića.

On je jednoglasno izabran od prisutnih odbornika za predsednika Opštine, a Anđela Ivanović (Crnogorska) za predsednicu SO Budva od strane 17 odbornika – 12 odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), tri Crnogorske, jednog iz redova Socijaldemokrata (SD) i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, prenose podgoričke Vijesti.

Međutim, odluku ne priznaje koalicija koju čine Demokratski front (DF), Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP) i Socijaldemokratska partija (SDP).

Izboru novog rukovodstva SO Budva prethodili su sukobi, uz korišćenje biber spreja, a pet odbornika je privedeno u stanicu policije, prenosi Tanjug.

Privedeni su Krsto Rađenović iz Socijalističke narodne partije (SNP) i Janko Dimić, Dejan Božović, Nataša Mitrović i Dejan Božović iz Demokratskog fronta (DF), navode Vijesti.

Šef kabineta predsednika Opštine Budva Marka Carevića (DF) i funkcioner DF Nikola Jovanović izjavio je da je odbornike DF sprejom isprskalo privatno obezbeđenje.

U skupštinskoj sali ranije je umalo je došlo do fizičkog kontakta između odbornika Krsta Rađenovića (SNP) i Milije Sekulovića (DPS).

Odbornici Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) ušli su na sednicu nove većine u SO Budva posle brojnih peripetija sa privatnim obezbeđenjem na ulazu zgrade.

Sednica SO Budva je bila prekinuta, pa je nastavljena, nakon što je sala provetrena od upotrebe biber spreja.

„Vijesti” prenose da se na video nadzoru sale navodno vidi da je odbornik DF Đorđe Vujović upotrebio biber sprej, a da je odbornik DF Janko Dimić dva puta udario nezavisnog odbornika Stevana Džakovića u predelu grudi.

Ubrzo je na sednicu upalo i privatno obezbeđenje, navodi list.

Janko Dimić iz DF rekao je da je bačen suzavac i da su odbornici isterani.

Izbor novog rukovodstva SO Budva usledio je nakon što je tesna većina odbornika, predvođena DPS-om smenila gradonačelnika Marka Carevića i predsednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića.

Proteklih dana u Budvi je bilo više incidenata i sukoba policije sa građanima, pristalicama Carevića i Radovića.

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*