Izbori najverovatnije 19. ili 26. aprila

Илустрација: EPA (VALDRIN XHEMAJ)
BEOGRAD –

Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) izjasniće se na sednici 29. decembra o datumu održavanja sledećih parlamentarnih izbora, a kao najverovatniji datumi pominju se 19. ili 26. april, piše „Blic“ pozivajući se na neimenovani izvor.

List u današnjem broju navodi da će vladajuća stranka 29. decembra održati sednicu Glavnog odbora stranke, kada će se članovi izjasniti o datumu parlamentarnih izbora, a biće predstavljena i nova lica među naprednjacima.

Ilustracija: EPA (VALDRIN XHEMAJ)

Izvor dnevnika iz vrha SNS-a kaže da će sednica GO stranke biti prilika da se analiziraju rezultati, ali i da se govori o planovima.

„Razgovaraćemo o najboljem mogućem datumu za održavanje parlamentarnih izbora nakon što su završeni razgovori vlasti i opozicije uz posredovanje evropskih parlamentaraca“, kaže taj izvor.

On napominje da je, kako sada stvari stoje, najverovatnije da izbori budu održani 19. ili 26. aprila.

Izvor „Blica“ dodaje i da bi na sednici trebalo da bude predstavljeno oko dvadesetak novih ljudi.

Kako navodi, reč je o mladim članovima stranke koji su do sada prolazili obuku i koji su svojim zalaganjem zaslužili da preuzmu veću odgovornost.

„Svi oni biće na listama ili za republički parlament ili za lokalne skupštine. To će biti način da im stranka pokaže da vrednuje njihov rad“, dodaje izvor lista.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*