Izetbegović potvrdio da namerava da se sastane sa Vučićem

Izvor: N1

Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović potvrdio je da namerava da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u narednom periodu.

„Nismo još precizno dogovorili sastanak. Postoje otpori da se ode na taj sastanak, ali ja ću otići. Otići ću na svaki sastanak koji može da spreči loš scenario i da utiče da se stvari smire i idu u pravom smeru“, kazao je Izetbegović gostujući u programu FTV.

Na pitanje da li će sastanak biti u Banjaluci, Beogradu ili Sarajevu, istakao je da mu to nije važno.

„Neće mi pasti kruna s glave ako odem u Beograd. Želim da razgovaram i da postignem da ne dođe do sukoba, da jedni druge bolje razumemo i da uskladimo interese. Da nije bilo SNSD i Dodikove politike ovo bi danas bila skoro normalna zemlja, sa mnogo višim životnim standardom, bili bismo pred vratima Evropske unije i ušli bismo u NATO“, kazao je Izetbegović, prenosi Klix.

Na pitanje preti li Bosni i Hercegovini rat, rekao je da ako se ne želi sukob, mora se biti spreman za njega.

„Ako hoćete da živite, morate biti spremni da umirete. Ako hoćete mir, morate biti spremni na rat. Mislim da su ljudi, ogroman broj njih, spremni na sve da ne dopuste da se BiH teritorijalno dalje deli. Bošnjaci i bosanski patrioti nemaju alternativu kada je u pitanju Bosna i Hercegovina“, rekao je Izetbegović.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*