Izložba slika „Od narandžaste do persojsko plave“ Galerija Nikola Radošević

Here comes the Sun.jpg

U ČETVRTAK, 23. MAJA, U 19.00 ČASOVA, U GALERIJI „NIKOLA RADOŠEVIĆ“, USKOČKA 5, PRISUSTVUJETE SVEČANOM OTVARANJU SAMOSTALNE IZLOŽBE SLIKA „OD NARANDŽASTE DO PERSIJSKO PLAVE“ ALEKSANDRE ILIĆ BJELICE, SLIKARKE IZ BEOGRADA.

Izložba će trajati od 23. do 31. maja 2024. godine.

O RADU

Nakon uspešnih izložbi, organizovanih u Njujorku, Ilinoisu i Mičigenu, slikarka Aleksandra Ilić Bjelica će se prvi put predstaviti beogradskoj publici u Galeriji „Nikola Radošević“.

Aleksandra Bjelica.

Postavku čini 16 apstraktnih slika velikog formata iz kolekcije „Surender to the flow“. Svoje emocije, osećanja i promišljanja, Aleksandra na platna prenosi intuitivno i slobodno, bez ikakvih stega i unapred osmišljenog koncepta. Specifičnost njenog autorskog rukopisa leži u kreativnom i nesvakidašnjem procesu slikanja. Plešući zatvorenih očiju, akumulira energiju koja dopire iz spoljnog sveta i njenog unutrašnjeg bića, prenoseći svoje opservacije i senzacije na platno slikajući rukama. Uzbuđenje koje oseća u stvaralačkom i kreativnom zanosu se prenosi na sliku koja nastaje. Puls života i neverbalna komunikacija su putem plesnih pokreta uspešno preneti na radove. Posmatrač oseća da slike „vibriraju“, suptilno ga uvlačeći u magičnu „likovnu igru“. Upotrebom različitih nijansi plave i narandžaste boje, slikarka postiže interesantne kolorističke efekte u valerima. Linearna dinamika, boje neba, mora i sunca, geometrijske i lirske apstrakcije na slikama sugerišu iluziju kretanja. Na svakoj slici dominira bela boja kao simbol pročišćenja, svetlosti i čistote duše. Sami nazivi slika „This must be love“, „What else do we need“, „Morning“, „Here comes the Sun“, „Dance like no one is watching“, „Dancing tango with sea wave“ otkrivaju kojim strastima i lepotama se vodila Aleksandra dok je stvarala i koju poruku želi da nam pošalje.

morning

Vrtlozi i talasi koji su istaknuti na Aleksandrinim slikama, svežina i iskričava lepota života koja isijava iz njih, snažna energija i specifična autorska poetika donose majsko osveženje na beogradsku umetničku scenu, ističe Maja Škaljac Stanošević, istoričarka umetnosti.

BIOGRAFIJA

Aleksandra Ilić Bjelica Bela, umetnica, slikarka. Studirala je i istraživala organizaciju, psihologiju, komunikacije i istoriju umetnosti. Iako je gotovo dve decenije provela u „poslovnom svetu“ na tri kontinenta, ljudi su oduvek njen fokus. Podstiče otvorenu komunikaciju i partnerstva, verujući da su podrška i saradnja ključevi uspeha. Istinski uživa u slušanju životnih priča dragih ljudi, a potom na platna pretače njihovu autentičnost kako bi ih podsetila na neprocenjivu vrednost i sva fantastična postignuća. Izlagala je u galerijama u Njujorku, Ilinoisu i Mičigenu, okupljajući ljude različitih profesija koji su u Ameriku došli iz svih krajeva sveta. Povezujući pametna partnerstva, postavila je temelj svog umetničkog preduzetničkog poduhvata koji uspešno razvija već osam godina. Njene slike žive u mnogobrojnim domovima širom Amerike, Kanade, Evrope i Azije kao spona prijateljstva, što smatra svojim najvećim životnim uspehom.

 

 

 

IZVOR:BALKANTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*