Izrazi saučešća povodom smrti Borislava Jovića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputili su telegrame saučešća povodom smrti Borisava Jovića.

Predsednik Vučić je napisao u telegramu da je sa tugom primio vest o smrti Borisava Jovića, političara i čoveka koji je bio direktni svedok nekih od najvažnijih događaja u novijoj istoriji naše zemlje, tokom kojih je obavljao teške i odgovorne državne dužnosti.

„O tim turbulentnim i neretko presudnim vremenima po Srbiju, Borisav Jović je i pisao na jedinstven način, bez zadrške i sakrivanja činjenica, čime se njegove knjige svrstavaju u svojevrsno dokumentarno svedočanstvo iz zaista jedinstvenog ugla. Izražavam duboko saučešće porodici i prijateljima Borisava Jovića. Neka počiva u miru,“ navodi se u saučešću predsednika Vučića.

I predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća povodom smrti Borisava Jovića, saopšteno je sinoć iz Skupštine Srbije.

„U ime Narodne skupštine Republike Srbije, Socijalističke partije Srbije i svoje lično ime izražavam iskreno saučešće povodom smrti Borisava Jovića, jednog od osnivača Socijalističke partije Srbije, čoveka koga je istorijski trenutak obavezao da donosi odluke u najtežim trenucima za Srbiju i njen narod“, navodi se u telegramu saučešća Ivice Dačića, koji je lider SPS.

Dačić podseća da je Borisav Jović bio osnivač Socijalističke partije Srbije i jedno vreme njen predsednik bio odgovoran i dosledan predstavnik Srbije u najtežim godinama raspada zajedničke države.

„Ostaće nam u sećanju kao čovek koji je interese svoje zemlje i svog naroda držao iznad svega i svoju ulogu u teškim vremenima obavljao vodeći se isključivo svojom odgovornošću prema dužnosti koju je obavljao.

Borisav Jović je ime kojim će se Socijalistička partija Srbije ponositi i pamtićemo ga po posvećenosti svojoj partiji, našoj zajedničkoj ideji solidarnosti i socijalne pravde i upornosti da se ti ideali ostvare“, poručio je u telegramu saučešća predsednik Narodne skupštine i SPS.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*