Izuzetni rezultati političke i ekonomske saradnje Srbije i Indije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je u oproštajnu posetu ambasadorku Republike Indije u Srbiji Narinder Čauhan, kojoj je iskazala zahvalnost za izuzetno angažovanje na unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa i jačanju tradicionalnog prijateljstva naše dve zemlje.

Brnabić je ocenila da su u prethodnom periodu postignuti izuzetni rezultati u razvoju političkih odnosa dveju zemalja, ali i u ekonomskoj saradnji, imajući u vidu da su danas u Srbiji prisutne najznačajnije indijske privredne kompanije.

Ona je istakla da je posebno zadovoljna zbog dolaska indijske kompanije TAFE, koja je ove godine otkupila brend srpske fabrike za proizvodnju traktora IMT.

Čauhan je rekla da su indijske kompanije veoma zadovoljne uslovima poslovanja na srpskom tržištu, koji su od presudnog značaja za dolazak još većeg broja investitora u Srbiju.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je zajedničkim radom u proteklom periodu unapređena saradnja i u oblastima poljoprivrede, zdravstva, kulture, obrazovanja, IT sektora, turizma i sporta.

Predsednica Vlade ukazala je na to da Srbija veoma ceni čvrst stav Indije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, dodajući da je uverena u to da će Srbija i ubuduće imati podršku ove prijateljske zemlje u očuvanju svog suvereniteta i nacionalnog integriteta.

Sagovornice su postigle saglasnost o tome da će predstojeća poseta potpredsednika Indije Venkajah Naidua Srbiji, planirana u septembru ove godine, dati poseban impuls daljem razvoju naših sveukupnih bilateralnih odnosa.

Brnabić je još jednom prenela zahvalnost ambasadorki Indije na postignutim uspesima i izuzetnom zalaganju tokom službe u Srbiji, i poželela joj uspeh na budućem profesionalnom angažmanu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*