IZVEŠTAJ PROTIV BIVŠEG DIREKTORA ŠG „ROMANIJA“ Favorizovao određena preduzeća, firmu oštetio za više od 50.000 evra

Uprava kriminalističke policije MUP Republike Srpske podnela je Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaj protiv bivšeg direktora Šumskog gazdinstva (ŠG) “Romanija” Sokolac Vlajka Sekulića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela nezakonito davanje pogodnosti privrednim subjektima i nesavestan rad u službi.

Načelnik Odeljenja za odnose sa javnošću MUP Srpske Mirna Miljanović izjavila je Srni da se Sekuliću stavlja na teret da je od 5. juna 2018. do 17. septembra ove godine, kao tadašnji v.d. direktora ŠG “Romanija”, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja u davanju pogodnosti, preuzimanju i ugovaranju posla.

Prema saznanjima Srne, Sekulić je to radio tako što je privredna društva “Stolarija” i “Pajo komerc” sa Sokoca, kao i druga preduzeća sa kojima je interesno povezan, stavio u povoljniji položaj kada je reč o isporuci šumskih drvnih sortimenata u odnosu na druga privredna društva, među kojima su i četiri od strateškog značaja za ovo šumsko gazdinstvo.

Srna nezvanično saznaje da je direktor preduzeća “Stolarija” Podromanija Krista Sekulić, supruga Vlajka Sekulića, a vlasnik i direktor preduzeća “Pajo komerc” je Petar Sekulić, njegov sin.

Prema saznanjima Srne, predmetnim krivičnim delima Vlajko Sekulić je ŠG “Romanija” Sokolac naneo materijalnu štetu u iznosu od 102.641 KM.

IZVOR:BLIC

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*