Izvinjenje australijskog poslanika Novaku: Sramota za našu zemlju i naciju

Izvor: You tube/Craig Kelly/Printscreen

Poslanik u saveznom parlamentu Australije Krejg Keli uputio je izvinjenje Novaku Đokoviću za sve što mu se trenutno dešava, a javnosti se obratio posredstvom Jutjuba, jer nijedan domaći medij nije želeo da objavi njegovu izjavu.

#social-embed_1

On je za kompletnu ujdurmu okrivio premijere Australije i savezne države Viktorije Skota Morsona i Danije Endrjuz.

„Izvinjavam se Đokoviću za postupanje prema njemu od strane vlade države Viktorije i Vlade Australije, koje pozivam da se izvine najboljem teniseru na svetu. Ovo što se desilo je sramota za našu zemlju i naciju. To je čista lokalna politika i krivica premijera države Viktorije Endrjuza i predsednika vlade Australije Morisona, rekao je Keli u svom obraćanju, prenosi Nova.rs.

On je uputio prilično teške reči na račun dvojice političara.

„Obojica su odgovorni za ovu odvratnu sramotu koju su izazvali. Oni ne prate nauku, ne ispituju dokaze, već se samo igraju politike. Osramotili su našu naciju u međunarodnoj politici. Australijski političari ne govore istinu, odbijaju da kažu istinu! Izvinjavam se Đokoviću u ime Australijanaca i parlamenta Australije! Izvinjavam se srpskom narodu! Ovo je sramota“, kazao je Keli.

Đoković se od srede nalazi u imigracionom pritvoru koji su mu odredile vlasti Australije, gde čeka suđenje povodom žalbe koju je uložio na odluku o ukidanju vize.

Suđenje počinje večeras u ponoć po našem vremenu, a odluka sudije očekuje se u ranim jutarnjum satima.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*