Jak zemljotres u istočnom Mediteranu osetio se u više zemalja

(Printskrin/earthquaketrack.com )

Prema izveštajima agencija

ATINA – Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je jutros registrovan zemljotres jačine 5,9 jedinica Rihtera u Istočnom Mediteranu.

EMSC navodi da je epicentar bio na dubini od 60 kilometara, 298 kilometara istočno od Irakliona u Grčkoj i 139 kilometara jugoistočno od ostrva Karpatos.

Grčki Katimerini istovremeno je javio da je zemljotres jačine 6,1 stepen po Rihterovoj skali registrovan jutros jugoistočno od Karpatosa.

Agencija Rojters prenosi da se zemljotres osetio na ostrvima Krit, Santorini i Rodos, kao i u Kairu i drugim gradovima u Egiptu, prenosi Tanjug.

Džeruzalem post prenosi da se potres osetio u celom Izraelu, a AP navodi da se jak zemljotres osetio na turskoj mediteranskoj obali.

Turska agencija za upravljanje katastrofama saopštila je da je zemljotres magnitude 6,0 zabeležen u 8.32, oko 155 kilometara od grada Kaša, u provinciji Antalija, prenosi Beta. Izveštaja o žrtvama i šteti nema.

Turska se nalazi na trusnom tlu i zemljotresi su česti. U zemljotresu magnitude 7,4 koji je 1999. godine pogodio severozapad Turske poginulo je više od 17.000 ljudi.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*