Janković: Predlagali smo da svi osim mlađih osnovaca pređu na onlajn nastavu

(Foto Piksabej)

Epidemiolog Srđa Janković izjavio je danas da epidemija „ne jenjava već se rasplamsava” i da se umesto razmišljanja o popuštanju mera protiv koronavirusa treba usmeriti na njihovo striktno pridržavanje.

On je za Radio televiziju Srbije rekao da je desetak dana, na koliko su nove mere oročene, minimalni period nakon kojeg bi moglo da se uoči bilo šta o promeni epidemijske krive, makar neki povoljan ili manje nepovoljan trend.

Kako je naglasio, ključno je nošenje maski, držanje distanci i izbegavanje svih okupljanja sem onih koja nisu nasušno neophodna.

Govoreći o skraćenju radnog vremena nekih objekata, on je upozorio da je mnogo važnije da se mere sprovode u vreme kad su otvoreni, prenela je Beta.

On je rekao da je stručni deo Kriznog štaba, čiji je član, predlagao i da viši razredi osnovnih škola, srednje škole i fakulteti već sada pređu na nastavu na daljinu, a da u klupama ostanu samo niži razredi.

„Za sad je procenjeno da to nije neophodno, ali ostaje kao opcija za kasnije”, rekao je Janković.

Kako je naveo, tamo gde se virus pojavi u školi i prenosi kroz školski kolektiv, već i po postojećim merama odeljenje ili škole prelaze na onlajn nastavu i to se nije promenilo.

 

IZVOR:BETA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*