JAVNI POZIVI ZA KUPOVINU STANOVA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA I ZA OSTVARIVANJE POMOĆI ZA OZAKONJENJE STANA ILI PORODIČNE KUĆE

 

Dva Javna poziva, i to za kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada u Novom Sadu u Ulici Momčila Tapavice bb, lamela šest, i za ostvarivanje pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće, raspisana su danas, 17. maja 2021. godine.

 

Javnim pozivom za kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada u Novom Sadu u Ulici Momčila Tapavice bb, lamela šest, za prodaju je opredeljeno 25 stanova i to: sedam stanova za dvočlano domaćinstvo, osam stanova za tročlano domaćinstvo, šest stanova za četvoročlano domaćinstvo i četiri stana za petočlano domaćinstvo.

 

Kupoprodajna cena po m2 neto korisne površine predmetnih stanova iznosi 98.917,76 dinara sa PDV-om, utvrđena od strane Stambene agencije Grada Novog Sada u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada kojim je propisano da se kupoprodajna cena stana odnosno porodične kuće utvrđuje na osnovu cene izgradnje, odnosno pribavljanja stana ili porodične kuće po metru kvadratnom neto korisne površine, uračunavanjem svih finansijskih i nefinansijskih učešća za izgradnju, odnosno pribavljanje stana ili porodične kuće.

 

Postupke će sprovesti Stambena komisija za dodelu stambene podrške kupovinom stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada i Komisija za ostvarivanje pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće, a javni pozivi su objavljeni u dnevnom listu Dnevnik„, na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs i na sajtu Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove www.imovina.novisad.rs  

 

Javni pozivi biće otvoreni 30 dana od dana objavljivanjaa zahtevi se sa propisanom dokumentacijom podnose Stambenoj komisiji, putem Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove Grada Novog Sada, Novi Sad, Narodnog fronta broj 53. Radi lakše pripreme i kompletiranja zahteva pripremljeni su obrasci koje će zainteresovana lica moći da preuzmu na sajtu Grada Novog Sada i na sajtu ove gradske uprave.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*