Jesenje uređenje grada: Iznesite krupni otpad

Banja Luka – Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada počinje u ponedjeljak, 15. oktobra i trajaće sve do 10. novembra.

Odvoz krupnog otpada, izuzev građevinskog, i ove jeseni biće organizovan u svim mesnim zajednicama. Otpad će se moći odložiti u postavljene kontejnere, kao i na druga mesta pristupačna vozilima za odvoz.

Kako je predviđeno programom, u periodu od 15. do 29. oktobra, akcijom će biti obuhvaćene gradske mesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka – Jajce i platou Manjače. Od 29. oktobra do 10. novembra, akcija će se provoditi u gradskim mesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka-Prijedor i putu Banja Luka – Bronzani majdan.

„Želimo sugrađanima da omogućimo da sav otpad koji imaju, iznesu na mesta koja su određena za to, kako bi uredili svoj životni prostor, a time i celi grad. Osnovni cilj akcije je da se spreči stvaranje divljih deponija, te da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, opalog lišća, zatim otpada i smeća iz reka i potoka, te svake druge vrste otpada koji opterećuje i zagađuju našu životnu sredinu – rekli su iz nadležnog Odeljenja za komunalne poslove.

Ovom prilikom, pozvali su sugrađane da se uključe u akciju i iznesu otpad na za to predviđena mesta.

I ovu akciju, nadležne gradske službe provode u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mesnim zajednicama i preduzećima „Čistoća“ i „Eko euro tim“, koja će odvoziti otpad.

U prošlogodišnjoj jesenjoj akciji čišćenja i uređenja sakupljeno je 495 tona otpada.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*