JGSP: Smanjen broj polazaka zbog 125 vozača na bolovanju

U JGSP „Novi Sad“ u ovom momentu 125 vozača na bolovanju, te je to jedini razlog zbog kojih je preduzeće moralo da redukuje polaske na gradskim linijama, a ne i da otkazuje linije, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.
gsp autobus, dnevnik.rs
Foto: Dnevnik.rs

Kako je javnosti već poznato, kada je počela globalna kriza sa nedostatkom vozača, JGSP „Novi Sad“ nije čekao skrštenih ruku, već je preduzeto niz mera kako bi taj problem bio rešen. O tome govore i konkretne brojke – broj vozača 31. 12. 2017. godine bio je 606, dok ih na današnji dan ima 629.

To je istina, kao i da je prioritet u poslovanju JGSP „Novi Sad“  i dalje isključivo organizacija kvalitetnog prevoza, o čemu dovoljno govori podatak da je za prethodnih deset godina u bolji prevoz Novosađana uloženo blizu četiri milijarde dinara. U cilju najboljih uslova za prevoz Novosađana, u periodu od 2012. do 2021. godine za 3,777 milijardi dinara nabavljeno je ukupno 137 autobusa. Kako bi autobusi uvek bili spremni za prevoz građana Novog Sada, izgrađena je i nova zgrada Tehničkog pregleda od 647 kvadrata. U potpunosti je izvršena i zamena svih kioska na terminalu u Šafarikovoj ulici i na polaznim peronima na Međumesnoj autobuskoj stanici, a trenutno se radi na izgradnji natkrivenih, dolaznih perona na Stanici. Rekonstruisan je veliki broj postojećih i izgrađen značajan broj novih autobuskih

stajališta. Uveden je novi, moderan sistem elektronskog plaćanja i informisanja NSmart, koji donosi značajne benefite putnicima i preduzeću i nije „gledanje u pasulj“, već je precizna aplikacija koja prikazuje dolazak autobusa na stajalište u realnom vremenu.

Istina je i da ove godine očekujemo da Novi Sad dobije prve „zelene“ autobuske linije, budući da je u toku javni poziv za kupovinu 10 novih, niskopodnih i 12 metara dugih standardnih električnih autobusa sa pripadajućim stanicama za punjenje.

Zbog svih ovih istina Novosađani znaju da su oni prioritet gradskog prevoznika. Uz svesrdnu pomoć i razumevanje aktuelne gradske vlasti, JGSP „Novi Sad“ će i dalje nastaviti da se razvija i ulaže u najbolje uslove prevoza za sve građane Novog Sada – navodi se u saopštenju koje je ujedno i odgovor na izjavu predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića, vezano za saopštenje o redukovanju pojedinih autobuskih polazaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*