Joksimović i Varheji o merama suzbijanja COVID-19 u EU i RS

Tanjug

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je danas na video sastanku sa komesarom za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheijem i ministrima spoljnih poslova i evropskih integracija Zapadnog Balkana. Sastanak je bio prilika da se razmene mišljenja i informacije o aktivnostima koje se preduzimaju i planiraju u Evropskoj uniji i Republici Srbiji u cilju unapređenja zdravstvene situacije i pune kontrole nad epidemijom.

Tanjug

„Redovni kontakti sa komesarom Varheijem su prilika da upoznamo Evropsku komisiju sa aktivnostima koje su preduzete između ostalog i u domenu unapređenja zdravstvene situacije i sprečavanja širenja zaraze“ rekla je Joksimović i  dodala da pozdravljamo odluku da Srbija bude stavljena na listu zemalja za normalizaciju prekograničnog režima sa EU od 1. jula i da  smo „zahvalni komesaru na njegovom stalnom interesovanju, ličnom angažovanju i podršci koju pruža Srbiji kao državi koja se nalazi u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

 

Joksimović je naglasila da je koordinacija aktivnosti sa međunarodnim partnerima a naročito Evropskom unijom jedini način da se prevaziđu izazovi koji prelaze granice poput pandemije i da je samo koordiniranim naporima moguće suzbiti dalje širenje zaraze i adekvatnu pripremu u slučaju eventualnog drugog talasa.

 

Ministri su informisali komesara o najnovijem preseku stanja, broju zaraženih, kao i o merama koje su na snazi.

 

Ministarka Joksimović je komesara Varheija upoznala sa novim merama koje je doneo Krizni štab za suzbijanje COVID-19, imajući u vidu porast broja zaraženih i informisala o kapacitetima našeg sistema.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*