Jovanović: Naredne teme za opoziciju mediji i izbori

Фото: FoNet

BEOGRAD:  Predsednik Demokratske stranke Srbije  Miloš Jovanović izjavio je da očekuje nastavak konstruktivnih razgovora opozicije, koje je inicirao predsednik SDS-a Boris Tadić, te da će sledeća tema na koju će se fokusirati biti mediji i izborni uslovi.

Foto: FoNet

„Vodimo konstruktivne razgovore u normalnoj atmosferi koja je dugo nedostojala na srpskoj opozicionoj sceni. Tema je mnogo, od medijske slike i izbornih uslova do kontrole izbora. I upravo ćemo sada početi da konkretnije definišemo zahteve i način delovanja“, rekao je Jovanović za Danas.

Navodeći da će sledeci domaćin razgovora biti DSS, Jovanović je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se razgovori opozicije odvijaju bez pretenzije, galame i pompe.

„Niko nema čarobni štapić niti se iko pravi da ga ima. Kao što rekoh, ići ćemo korak po korak ali je važno da svi učestvuju u tome u dobroj veri sa idejom i ciljem da se nešto popravi u srpskom političkom životu“, dodao je lider DSS-a.

Na pitanje kako komentariše odluku stranaka okupljenih u Udruženoj opoziciji Srbije da ne učestvuju na sastancima, Jovanović je rekao da kada se nešto zamera vlasti, to isto ne treba da radi i taj deo opozicije.

„Uvek sam smatrao da se na ludilo ne odgovara dodavanjem ludila već sasvim suprotno. Uveren sam da se strpljenjem, normalnošću i primerom može učiniti mnogo toga. I zato će svako uvek biti dobrodošao, nezavisno od trenutnih odluka”, zaključio je Miloš Jovanović.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*