Jurio 160 km/h i udario u stub – „Tesla“ ga ocinkario policiji

Tesla se susreće ovih dana sa nizom optužbi na račun svog auto-pilota, sistema aktivne bezbednosti, koji mnogi vozači koriste kao sistem autonomne vožnje, a nakon toga se događaju brojne nesreće.

Jurio 160 km/h i udario u stub - "Tesla" ga ocinkario policiji

Foto: Screenshot (Youtube/Tesla)
Tesli trenutno svakako ne treba još lošeg marketinga, pa je pronađeno jednostavno rešenje – isporučiti traženo nemačkoj policiji. Na snimcima i telemetriji vidi se da je automobilom upravljao vozač, a ne auto-pilot.
U Berlinu je vozač u Tesli jurio 160 km/h gradskim ulicama, da bi na kraju svoju trku sa vremenom i pameću završio bliskim susretom sa stubom semafora.
Kao i mnogi drugi vozači koji su svojom krivicom doživeli udes, i ovaj je smišljao razne izgovore, ali policija se dosetila jednostavnog rešenja – pitali su kompaniju Tesla za detalje.
Kompanija navodi da se snimci sa kamera vozila „ni pod kojim uslovima ne prenose Tesli“, odnosno sekvence od 30 sekundi automatski se šalju na poseban server i mogu se iskoristiti samo u slučaju incidentnih događaja.
Iako bi podaci trebalo da budu dostupni anonimno, postoje brojni izuzeci. To takođe objašnjava zašto su berlinski istražitelji uspeli da dobiju video zapise saobraćajne nezgode i podatke o vožnji. Odnosno, objašnjeno je zašto se kompanija Tesla nije pridržavala Zakona o zaštiti ličnih podataka.
Tesla je već dugo na udaru stručnjaka za zaštitu podataka, jer su čak i automobili koji se ne voze u stanju „pripravnosti“ i mogu da snimaju ljude i druga vozila koji im se približe.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*