Kadirov ugostio delegaciju Bokserskog saveza Srbije

(Foto Tanjug/Vikipedija)

GROZNI – Delegacija Bokserskog saveza Srbije (BS S) na čelu sa predsednikom Nenadom Borovčaninom bila je gost lidera Čečenske Republike Ramzana Ahmatovića Kadirova, koja se nalazi u sastavu Ruske Federacije.

Kako se navodi u saopštenju, Kadirov je podržao saradnju srpskog i čečenskog boksa i upoznao se sa radom i organizacijom srpskog saveza.

Srpska delegacija, u kojoj su bili i potpredsednik vojvođanskog regiona Željko Mrdaković i predsednik šumadijskoh regiona Nedeljko Mandić, naišla je na veliko bratsko gostoprimstvo.

„Kadirov se veoma obradovao saradnji između bokserskih snaga Srbije i Čečenije. Nekoliko njihovih boksera i dva trenera doći će sa reprezentacijom Rusije na pripreme za Beogradski pobednik 2022, gde će trenirati zajedno sa našim bokserima, a njihovi treneri održaće veliki seminar za naše trenere. Istakao je da lično želi da bude pokrovitelj narednih priprema reprezentacija Srbije i Rusije u gradu Groznom”, izjavio je Borovčanin.

Tokom posete srpskih boks zvaničnika Groznom, predsednik Kadirov je izrazio spremnost i želju za unapređenje saradnje u narednom periodu i zahvalio se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na politici sloge i mira među ljudima, bez obzira na veroispovest i pozvao sve pripadnike muslimanske veroispovesti u Srbiji da podrže takvu politiku i da zajedno sa Vučićem jačaju Srbiju.

„Prvi čovek Čečena preneo je tople pozdrave našem predsedniku i izjavio da je njegov čečenski narod stoprocentno uz Srbiju, kao što je i cela Rusija sa predsednikom Vladimirom Putinom uz Srbiju i njenog predsednika Vučića. Istakao je da namerava dalje da razvija odnose izmedu Srbije i subjekta Rusije-Čečenije, a sve u korist Srbije i njihove otadžbine Rusije”, istakao je Borovčanin, prenosi Tanjug.

Čečenija u svojim redovima ima jednog od trenutno najboljih boksera na planeti Artura Beterbijeva.

Srpska delegacija posetila je i bokserski centar AHMAT u Groznom, kao i turnir za mlade uzraste gde su sklopili dogovore o zajedničkim kampovima bokserskih klubova obe republike.

 

 

 

POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*