Kako je Aida posvađala Novosađanke-Jedna priča sa društvenih mreža

FOTO Jedna priča sa društvenih mreža: Kako je Aida posvađala Novosađanke

Foto: Vladimir Veličković, SNP
Dve Novosađanke, Aida i Amneris, podelile su sugrađanke u najmasovnijoj grupi na Fejsbuku.
Uz podršku i pomoć administratora grupe, Aida i Amneris uvele su Novosađanke u suštinu zapleta opere „Aida“ čija je premijera planirana za 15. septembar na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Prvo smo ‘napravili ljude’, pa su danima ljudi dobijali čudne zahteve za prijateljstvo od Radamesa, Aide i Amneris, a mogli su i da prate njihove međusobne odnose, naravno prevedene u komunikaciju medija koji smo koristili. Onda su u dogovoru sa administratorkom grupe Novosađanke, Aida i Amneris svoj ljubavni trougao iznele pred sud javnosti i izazvale buru komentara, podrške i osude„, objašnjava Ivana Miloradov, saradnica Opere Srpskog narodnog pozorišta.
„Javile su se i naše sugrađanke koje su brzo shvatile o čemu se radi, pa smo na kraju svim Novosađankama zahvalili na pomoći i savetima i pozvali ih da rasplet ove čuvene ljubavne priče pogledaju zajedno sa nama na Tvrđavi, 15. septembra“, navodi Ivana Miloradov.
U godini kada ceo svet obeležava 120 godina od smrti Verdija, Opera Srpskog narodnog pozorišta na temeljima tri velika jubileja – 160 godina pozorišta, 120 godina od smrti velikog kompozitora i 150 godina od praizvedbe „Aide“ izvešće 15. septembra to epsko opersko delo onako kako je kompozitor zamislio: pod vedrim nebom, među zidinama Petrovardinske tvrđave.
U sredu, 15. septembra, publika će nakon 39 godina imati prilike da se ponovo zaljubljuje u Aidu i saoseća u njenoj borbi između ljubavi i dužnosti.
Operom će dirigovati gost iz Italije Andrea Solinas, nastavljena je saradnja i sa mladim i talentovanim rediteljem, Aleksandrom Nikolićem, gostom iz Beograda. Koreografiju radi Aleksandar Ilić.
„Aida“ je prvi put izvedena u Egiptu, 1871. godine, pre tačno 150 godina, a na sceni Srpskog narodnog pozorišta poslednja premijera tog velikog operskog dela bila je daleke 1982.
Karte za premijerno izvođenje „Aide“ mogu se kupiti na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta ili onlajn servisu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*