Kanada: Priznanje za organizaciju Teslinog dana u Nijagari

TORONTO –

Član kanadskog parlameta Toni Baldineli dodelio je priznanje Srpskoj zajednici u Nijagari za organizaciju 10. Dana Nikole Tesle.

Priznanje je primio koordinator manifestacije Borislav Živković.

nikola, tesla, naucnik, dinar, novcanica, 1

                                                                                                                                                                              Pixabay

Srpska škola „Nikola Tesla“ zajedno sa kanadskim Teslinim tehničkim muzejom i Nacionalnim parkom Nijagarini vodopadi u ovom kanadskom gradu svake godine 10. jula, povodom Teslinog rođendana, organizuje Dan Nikole Tesle.

Kako je sopšteno iz Srpske škole „Nikola Tesla“, član kanadskog parlamenta Toni Baldineli je pohvalio organizaciju manifestacije i obećao podršku u narednim obeležavanjima dana ovog velilikog naučnika.

Zahvaljujući inicijativama Srpske zajednice u Nijagari i Kanadi, ali i uz podršku loklanih kanadskih vlasti u Nijagari se svake godine kod spomenika Nikoli Tesli održava Teslin dan, a 10. jul je u zvaničnom kalendaru ovoga grada.

Od prošle godine centralni trg koji obuhvata plato iznad vodopada do stare hidroelektrane nosi naziv Trg Nikole Tesle. U planu je da se deo ove hidroelektrane sa početka 20. veka, koja je primenila tesline patente, uredi u Kanadski muzej Nikole Tesle.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*