Kanalizacija u Kuli priključena na potisni vod

Kanalizacija u Kuli konačno je priključena na potisni vod i neće se više izlivati u lateralni kanal ( “Smrdljivi begejac”). Uskoro će i kanalizacija u Crvenki biti priključena na potisni vod i fekalne vode će zajedno odlaziti u Centralno postrojenje za prečišćavanje voda koji se nalazi u Vrbasu, a čija je izgradnja počela još 2011. godine. Da bi centralno postrojenje počelo sa punim kapacitetom, potrebno je da se prvo završi kanalizaciona mreža u svim mestima opština Kula i Vrbas, koja će potom biti priključena na postrojenje.

Fekalne vode skupljaju se u magistralnom kolektoru, koji se nalazi između Kule i Vrbasa, odakle će dalje ići u Centralno postrojenje za prečišćavanje voda koji će, kako je predviđeno, prikupljati sanitarne i industrijske vode, navode na zvaničnoj intrnet stranici Opštine Kula.

Prema rečima Damjana Miljanića direktora JKP „Komunalac“ lateralni kanal u Kuli će ostati, ali će se koristiti samo za atmosferske vode. On je dodao da, kada prestane ispuštanje voda u Begejac i kada ne bude više zagađenja, može da se počne sa njegovim izmuljavanjem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*