Kancelarija za KiM tvrdi da nije zabranjena poseta Donike Gervale Srbiji

Izvor: pixabay.com

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da su netačni navodi pojedinih albanskih portala i prištinskih zvaničnika da nije dozvoljena poseta Donike Gervale Švarc opštinama Bujanovac i Preševo.

Kako navode iz Kancelarije, da je na njen zahtev pozitivno odgovoreno svedoči i mejl kojim prištinski oficir za vezu danas zahvaljuje oficiru za vezu Beograda.

Prema sporazumu o zvaničnim posetama, svaka poseta zvaničnika Beograda i Prištine se smatra odobrenom ukoliko eksplicitno nije zabranjena dopisom, te je zahtev Donike Gervale Švarc tretiran pozitivno, dodaje se u saopštenju.

Oficir za vezu koji zastupa Beograd i usmeno je danas svom kolegi, prištinskom oficiru za vezu u Beogradu, preneo da je poseta Gervale Švarc centralnoj Srbiji odobrena i da može da poseti pomenute opštine u skladu sa važećim sporazumom i bez statusnih oznaka.

Beograd dosledno poštuje sporazume i opredeljen je normalizaciji odnosa i nikakvi netačni navodi iz Prištine to ne mogu da ponište, saopšteno je iz Kancelarije.

Ranije su prištinski mediji javili da im je vest o zabrani potvrđena u MSP Kosova.

„Tražili smo dozvolu. Poseta je propala zbog nefer igara Beograda. Međutim, pokušaćemo da posetu realizujemo u nekom drugom terminu“, navodi se u odgovoru ministarstva medijima, preneo je RTS.

Pre toga je Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila da je direktoru Kancelarije Petru Petkoviću zabranjeno da poseti Kosovo.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*