Kaneloni sa spanaćem u bešamel sosu

ILUSTRACIJA

Potrebno je

  • 3 kom. luk
  • 1 kom. biber
  • 400 ml bešamel sosa
  • 4 kom. Beli luk
  • 350 g krem sira
  • 1 kom. jaja
  • 500 g kanelona
  • 5 g mešavine začina
  • tako
  • 500 g spanaća
  • 250 g pečuraka
  • 400 g sira trapista

Započnite pripremu

Na malo ulja u dubokom tiganju propržiti sitno iseckan crni i beli luk. U luk dodajte spanać i pečurke isečene na kolutiće, pa dinstajte fil od kanelona 15 minuta. Skloniti sa šporeta, pa dodati začine, krem sir i jedno jaje. Pripremljenim filom napunite kanelone. Tepsiju nauljite, prelijte sa 150 ml bešamel sosa, pospite rendanim trapistom, a zatim poređajte punjene kanelone. Preostalim bešamelom prelijte kanelone i pospite trapistom. Ovo izdašno jelo potrebno je peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Poslužite uz crno vino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*