Karavan Balkan Tube Festa u Sarajevu

U Sarajevu će se 25. i 26. novembra održati novo izdanje najvećeg regionalnog festivala jutjub kulture – Balkan Tube Fest.

Iz godine u godinu se balkanska jutjub scena širi i sve je više jutjubera različitog interesovanja koji stvaraju različit sadržaj, ali je i sve više publike koju taj sadržaj posebno interesuje. Jutjub spaja kreatore sadržaja, s jedne, i decu i mlade, s druge strane već pune tri godine uz druženje, edukaciju i igru. Hiljade jutjubera i pratilaca je nakon pređašnjih festivala egzaltirano odlazilo kući, znajući da su baš tu, na jednom mestu upoznali jedni druge, saznali nešto novo i ostvarili nova prijateljstva sa ljudima sličnim sebi.

Međutim, organizatori su svesni da nisu svi u mogućnosti da dođu u Beograd i upoznaju svoje kolege i omiljene jutjubere, pa su ovoga puta odlučili da naprave festival van Beograda, van Srbije, i to u Bosni i Hercegovini, tačnije u Sarajevu!

‘Dobili smo na hiljade poruka i poziva da se ‘preselimo’ u neki drugi grad mimo Beograda nakon trećeg Balkan Tube Festa koji se održao u junu tekuće godine. Mi smo shvatili da ovim mladim ljudima zbog silnog entuzijazma i ljubavi koju nam svakodnevno daju, moramo na neki način izaći u susret. Tako se rodila ideja o Sarajevu. S druge strane, Sarajevo je samo jedna od novih destinacija’, izjavila je direktorka festivala Mirjana Vladisavljević.

Zvezde scene u Skenderiji, u Domu mladih, biće popularni jutjuberi iz celog regiona. Imaćete prilike da na sceni vidite Amira Hadzića, Huligane iz gimnazije, Vedoxa, Nedima, Nekog Youtubera, Vanimy-a, Baku praseta, Kovalsku, Cileta, Kiku, Leu, Nađu Stanojević, Andriju Jo, Petru i Davora Gerbusa, Ružu Rupić i PCAXE ekipu, kao i mnoge druge.

Dušan Srbljak, jedan od organizatora Festivala, skrenuo je pažnju i na zajedništvo svih kreatora sadržaja i njihovih pratioca: ‘Regionalni jutjuberi funkcionišu u zajednici koja slabo poznaje realne granice na ovim prostorima. Upravo ta društvena mreža pruža nam svima lakoću i blizinu, a svakako govorimo sličnim jezicima, oslanjamo se na iste trendove ili zajedno smišljamo nove. Balkan Tube Fest je u stvari jedan pokret mladih ljudi koji imaju svoj ‘fazon’, vode računa o pravim vrednostima na jedan sasvim nov način, a pritom se i ludo zabavljaju.’

#BTFSarajevo se održava 25. i 26. novembra 2017. godine u Domu mladih u Sarajevu sa početkom u 12 časova. Program će se održati u dve sale. Početak glavnog programa u velikoj sali zakazan je za 12 sati, dok će mala sala, kao i svaki put, biti rezervisana za q&a panele.

 

Izvor: b92.net

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*