Karićevom unuku ukinuto policijsko zadržavanje

BEOGRAD: Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu ukinulo je zadržavanje Novaku Radenoviću (20), unuku brata Bogoljuba Karića, i pustilo ga da se brani sa slobode, uz predlog da mu sud izrekne meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komunikacije sa oštećenim.
prvo osnovno tuzilastvo, tanjug
Foto: Tanjug

Radenović je danas saslušan u tužilaštvu, gde je izrazio kajanje jer je u petak ujutru britvom naneo lakše posekotine komšiji, oštećenom S.K. (52) nakon rasprave oko parking mesta.

Ovaj mladić tereti se za krivično delo nasilničko ponašanje jer je, prema navodima krivične prijave, oko 9,15 časova najpre ušao u verbalnu raspravu sa oštećenim S.K. oko parkiranja vozila, nakon čega je francuskim ključem udarao po ogradi dvorišta kuće oštećenog i ključem razbio staklo na vozilu u vlasništvu oštećenog, navodi tužilaštvo.

Tada je oštećeni izašao iz kuće i ponovo je došlo do verbalne rasprave među njima, kojoj je prisustvovalo više osoba, pa je mladić izvadio iz džepa nož (britvu) kojim je zamahnuo više puta prema oštećenom i naneo mu lake telesne povrede u vidu rasekotine leve nadlaktice i desne nadkolenice, saopšteno je iz tužilaštva.

Radenović je u svojoj odbrani pred zamenikom javnog tužioca u potpunosti priznao krivično delo, navodeći da mu je žao i da se kaje, a povod je, kako je objasnio, bio višegodišnji problem oko parking mesta na koje je oštećeni parkirao svoje vozilo – ispred garaže okrivljenog, što je nastavio da čini i posle više upozozenja.

Tužilaštvo pojašnjava da, imajući u vidu njegovo priznanje i činjenicu da je neosuđivan i da ima uredno prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, postupajući zamenik javnog tužioca nije predložio sudu da se odredi pritvor, već je rešenjem ukinuo zadržavanje i podneo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da osumnjičenom izrekne meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komunikacije sa oštećenim.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati oštećenog i svedoke očevice predmetnog događaja, narediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen i mehanizam nastanka povreda koje je zadobio oštećeni i pribaviti sva druga obaveštenja i podatke, te će nakon razmatranja iskaza učesnika događaja i materijalnih dokaza doneti konačnu odluku.

 

DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*