KBC Zvezdara od sutra u non-kovid režimu

Direktor Kliničko-bolničkog centra Zvezdara Petar Svorcan izjavio je da se ta bolnica od sutra vraća u režim „non-kovid rada”, odnosno da zvanično izlazi iz kovid sistema.

KBC Zvezdara od sutra u non-kovid režimu 1

Svorcan je za Radio-televiziju Srbije kazao da će se u početku raditi sa hitnim slučajevima, dok će pregledima i kontrolama zakazanim za avgust biti promenjeni termini.

„Naši pacijenti znaju da svoje termine dobijaju od svojih lekara u domovima zdravlja, mi smo već dali termine domovima zdravlja. Od sutra će naša poliklinika početi sa radom, sa pregledom pacijenata koji imaju zakazane termine”, naveo je on.

Prema njegovim rečima, KBC Zvezdara je u „prvom krugu” epidemije korona virusa primila 930 pacijenata, a u drugom 1.150 pacijenata.

Svorcan je kazao da je u drugom krugu bilo više srednje teških i teških pacijenata, koji su „dominantno zahtevali kiseoničnu potporu”.

„Mi smo u jednom danu nekada trošili preko četiri tone kiseonika, a u normalnim uslovima nam je to dovoljno za nekoliko meseci”, rekao je direktor KBC Zvezdara.

IZVOR:DANAS

FOTO:Sajt KC Niš

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*