Kineska kompanija Elink zainteresovana da radi zamenu brojila u Srbiji

N1

Predstavnici kineske kompanije Elink danas su potvrdili da žele da učestvuju u zameni klasičnih brojila u Srbiji i uvođenju naprednih mernih sistema.

Oni su sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović razgovarali o saradnji u procesu energetske tranzicije, mogućnostima za ulaganja u sektor obnovljivih izvora energije, kao i o modernizaciji i uvođenju tehnoloških unapređenja u radu Elektrodistribucije Srbije (EPS).

„Srbija je bitan faktor u regionu, energetsko čvorište, i naša ideja je da bliže sarađujemo u oblasti korišćenja novih tehnologija koje smo razvili, a koje se koriste u praćenju rada i unapređenju distribucije električne energije“, kazao je regionalni menadžer Elinka za prodaju u istočnoj Evropu Suming Sun.

Dodao je da je ta kompanija spremna da učestvuje i u drugim projektima koji su u vezi sa obnovljivim izvorima energije, i da žele da razgovaraju o tome da u Srbiji bude regionalna baza Elinka za proizvodnju, razvoj i saradnju sa mladim talentima.

„Zakon o korišćenju OIE koji ispunjava najviše svetske standarde prilika je da sarađujemo sa najboljim kompanijama na polju zelene agende. Knjiga projekata, koju ćemo prezentovati u septembru, jeste realan prikaz potencijala Srbije i kompanije iz Kine su dobrodošle da učestvuju u realizaciji tih projekata, posebno u delu koji se odnosi na vodoničnu strategiju, solarne i vetroelektrane“, kazala je Zorana Mihajlović.

Istakla je da je vrednost tih projekata 17 milijardi evra i da Srbija želi da sarađuje sa svim svetskim kompanijama.

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*