Kinezi zainteresovani za investicije u oblasti zdravstva

Više od 20 kineskih kompanija i oko 30 preduzetnika boravi u Beogradu, a među njima je i Fazheng grupa iz Pekinga koja je zainteresovana za investicije u oblasti zdravstva i obrazovanja u našoj zemlji.

Menadžer u kineskoj Fazheng grupi Čen Sjaoguang rekao je Tanjugu, nakon biznis foruma sa srpskim kompanijama koji je održan juče u Privrednoj komori Srbije, da su došli da ispitaju tržište Srbije i da bi možda u Srbiji mogli da naprave međunarodnu školu sa različitim programima, kao i medicinski centar, prenosi „Blic“.

„Ovde vidimo mogućnost za prolanazak novog tržišta, a posebno kada je reč o obrazovanju i medicinskim uslugama, po čemu smo poznati“ – naveo je on.

Fazheng grupa se bavi i nekretninama, a Čen kaže da nemaju skoro nikakve informacije o srpskom trižštu nekretnina, ali da su zainteresovani za investicije, na primer, u izgradnju objekata za zdravstvo i obrazovanje.

Čen ističe da bi mogli da nam približe kinesku medicinu, ali da ta kompanija kombinuje tradicionalne metode lečenja u toj zemlji sa zapadnom medicinom.

Objasnio je da kineska medicina nema ‘hirurški pristup’ pošto ne leči samo jedan deo tela već da ima holistički pristup, to jest bavi se celim telom kako bi se izlečio bolestan deo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*