Kisić: Uspešan nastup naših preduzetnica u Dubaiju

epa09499153 People visit the EXPO site during the first day of of EXPO 2020 Dubai in Gulf emirate of Dubai, United Arab Emirates on 01 October 2021. 192 countries will participate with their pavilions in EXPO 2020 Dubai, the first international Expo in the Middle East, Africa and South Asia (MEASA) region, which will take place from 01 October 2021 to 31 March 2022. EPA-EFE/ALI HAIDER
DUBAI –

Jačanje ženskog preduzetništva, dobri ekonomski rezultati i u najtežim vremenima pandemije koronavirusa, kao i uspešan nastup kompanija iz Srbije na najvećoj Svetskoj izložbi u Dubaiju, rezultat su izuzetne posvećenosti i podrške Vlade Srbije i Privredne komore Srbije (PKS), izjavila je danas ministarka za rad i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

„Čast je i privilegija biti danas u Biznis habu Srbije, među našim uspešnim preduzetnicama koje su na ‘Ekspo 2020 Dubai’ predstavile svetu svoje znanje, kreativnost, inovativnost, održale veliki broj sastanaka i promocija, dogovorile nove poslove u inostranstvu i partnerstva“, istakla je ministarka koja je postala počasna članica Sekcije za žensko preduzetništvo PKS.

dubai, expo

Izvor: EPA (Ali Haider)

Direktorka Sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić podsetila je da se u Dubaiju uspešno predstavilo više od 120 naših preduzetnica, da je žensko preduzetništvo u Srbiji snažan ekonomski resurs i potencijal, i znak vitalnosti cele privrede.

PKS je, dodaje, podrška svim aktivnostima naših dama koje vode uspešne biznise, kao i onima koje planiraju da se upuste u preduzetničke vode.

„Veliko je zadovoljstvo da je ministarka Kisić Tepavčević takođe podržala naše preduzetnice i što je danas postala član Sekcije za žensko preduzetništvo. U Biznis habu Srbije ugostili smo i uspešne predstavnice biznisa i poslovnih asocijacija Ujedinjenih Arapskih Emirata kao što je predsednica Saveta poslovnih žena Farida Abdula Kamber al Avadi i predsednica i osnivač G100 Harbin Arora“, rekla je predstavnica PKS.

Osnivač kompanije TMV Svetlana Čavić kaže da nakon nastupa u Dubaiju ima puno poziva za saradnju i smatra da će joj učešće na izložbi otvoriti vrata tržišta u Dubaiju i šire.

Dodala je da očekuje podršku Komore preduzetnicama koje žele da šire poslovanje i na tim udaljenim tržištima.

Maja Radošević koja već devet godina ima uspešan biznis u Dubaiju u oblasti zdravstva pozvala je sve naše dame da joj se obrate za podršku kako bi se što bolje pozicionirale u UAE.

Naime, u Biznis habu Srbije od početka izložbe 1. oktobra 2021. organizovano je više od 100 poseta delegacija, sastanaka i prezentacija sa domaćim i međunarodnim partnerima, zajedno sa uspešnim privrednim aktivnostima na Paviljonu Srbije i Svetskoj izložbi naša zemlja ima više od 15 potpisanih ugovora i predugovora.

Do sada je Svetsku izložbu, uz podršku Vlade Srbije i PKS posetilo više od 800 domaćih privrednika, a do kraja marta ta brojka će premašiti 1000.

Hab je prva adresa privrednicima iz Srbije kada dolaze na Ekspo gde dobiju informacije i važne podatke o poslovanju na tržištu UAE i Bliskog istoka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*