KK Crvena zvezda objavila snimak incidenta između Nanelija i Lazarevića

Košarkaški klub Crvena zvezda izdao je saopštenje u kom se nalazi, kako navode, „kompletan snimak incidenta“ između Stefana Lazarevića i Džejmsa Nanelija.

Prethodno su crveno-beli izdali saopštenje u kom su obavestili jasvnost o pomenutom incidentu.

Saopštenje Crvene zvezde prenosimo u celosti.

„Pošto na društvenim mrežama koje su pod kontrolom KK Partizan postoji tendencija prikrivanja video nadzora i grube manipulacije, objavljujemo kompletan snimak incidenta koji se danas dogodio u Beogradskoj Areni, kada je igrač KK Partizan Džejms Naneli naneo teške telesne povrede prvotimcu KK Crvena zvezda Meridianbet Stefanu Lazareviću.

Lazarević je prilikom izlaska iz svlačionice naišao na Nanelija i upitao ga: “Zašto si me uhvatio za vrat, zašto to radiš, da li je to košarka”, što se i i vidi na snimku, na šta je prvotimac Partizana odgovorio da je to košarka i da će i ubuduće da ga hvata za vrat i uputio mu je psovke. Tada je došlo do međusobnog guranja, na šta je Naneli prvi put udario Lazarevića u predelu levog oka, a zatim kada je Stefan krenuo ka njemu, što se i vidi na snimku, prilikom pada oba igrača, Naneli udara i drugi put Lazarevića u predelu levog oka i nanosi mu teške telesne povrede.

Prava je sreća da su se pojavili igrači KK Crvena zvezda, kao i igrač Partizana Smit, koji su uspeli da razdvoje Nanelija i Lazarevića. Sve ovo se vidi na kompletnom snimku koji prilažemo, kako ne bi bilo manipulacije, prikrivanja i obmana javnosti.

Stefan Lazarević je nakon izjave koju je dao policiji u Beogradskoj Areni, upućen hitno u Urgentni centar na snimanja, usled teške telesne povrede. Koliko smo obavešteni Naneli tek sada daje izjavu policiji u prisustvu advokata Dražića.

Sportski direktor ABA Lige gospodin Milija Vojinović je predao disciplinsku prijavu disciplinskom sudiji ABA lige protiv oba igrača. Disciplinski sudija ABA lige zatražio je da se oba igrača pismeno izjasne u roku od 120 minuta.

Očekujemo brzu reakciju disciplinskog sudije, imajući u vidu da se radi o krivičnom delu sa teškim telesnim povredama, kojim je onesposobljen igrač KK Crvena zvezda, za sada, za večerašnju utakmicu.

Zamolili bismo pojedine medije koji su objavili deo snimka kojim se manipuliše, da objave kompletan snimak koji prilažemo, kako ne bi učestvovali u manipulaciji“.

Treći meč Partizana i Crvene zvezde u finalu ABA lige igra se večeras od 20.30 časova u Beogradskoj areni. Crno-beli su domaćini i gube 2-0.

Tužilaštvo: Odluka o gonjenju povodom tuče košarkaša nakon uzimanja izjava

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da će odluku o krivičnom gonjenju nakon tuče košarkaša Partizana i Crvene Zvezde Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića u Beogradskoj areni doneti nakon uzimanja izjava od svih svedoka incidenta.

Iz tog tužilaštva navode da je hodnik u kojem se dogodio incident pod video nadzorom i da je obavljen je uviđaj, kao i da će biti uzete detaljne izjave od svih osoba koje su prisustvovale incidentu kako bi bile utvrđene sve pojedinosti i kako bi bila doneta odluka o krivičnom gonjenju izvršilaca krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Dodaje de da su ovlašćena lica iz Policijske stanice Novi Beograd obavestili javnog tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva da je direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda prijavio da je košarkaš Partizana Džejms Naneli naneo telesne povrede igraču Crvene zvezde Stefanu Lazareviću.

Intervencijom tog tužilaštva i policije utvrđeno je da je između dvojice igrača najpre je došlo do verbalnog sukoba, a zatim i do fizičkog kontakta, te da je Stefan Lazarević zadobio telesnu povredu usled udarca u lice i to u predelu slepoočnice.

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavljen je lekarski pregled Lazarevića i konstatovano je da je on zadobio laku telesnu povredu.

Kako su preneli pojedini mediji, do incidenta je došlo ranije danas u Beogradskoj areni, kada su se igrači mimoilazili prilikom smene ekipa na šuterskom treningu.

 

ABA šalje disciplinskog sudiju u Beograd povodom slučaja Naneli-Lazarević

Posle incidenta između igrača Partizana Džejmsa Nanelija i Crvene zvezde Stefana Lazarevića, ABA liga će poslati disciplinskog sudiju pre meča finala u „Beogradskoj areni“, objavljeno je na Sport klubu.

KK Crvena zvezda je izdala saopštenje u kom tvrdi da je Džejms Naneli u prepodnevnim časovima udario Stefana Lazarevića u mimoilaženju dve ekipe između njihovih ekipnih treninga. Objavili su i fotografiju Lazarevićeve posekotine na licu.

U saopštenju je tražen hitan disciplinski postupak od strane ABA lige i reagovanje MUP-a zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Kako „Sport klub“ navodi, ABA liga je „upoznata da su tim povodom poslali disciplinskog sudiju u Beograd, koji bi trebalo da doputuje pre početka utakmice kako bi prikupio što više informacija o događaju, ali da se u isto vreme ne osećaju nadležnim jer se incident dogodio van košarkaškog terena“.

Treća utakmica finala ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se večeras od 20.30. Domaćin su crno-beli.

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*