Klubovi podržali Kokezu i osudili Partizan, VAR od sledeće sezone

Klubovi Super lige Srbije osudili su danas ponašanje fudbalskog kluba Partizan koji je povukao svoje predstavnike iz Zajednice Super lige, podržali rad Fudbalskog saveza Srbije i predsednika Slavišu Kokezu i najavili upotrebu VAR tehnologije od naredne sezone.

Klubovi podržali Kokezu i osudili Partizan, VAR od sledeće sezone

Foto: Screenshot
U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas je održana redovna sednica Skupštine Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije, na kojoj je bilo prisutno 35 predstavnika klubova. Odsutni su bili predstavnici FK Partizan, FK Radnički Niš i FK Zlatibor. Partizan je povukao svoje predstavnike nezadovoljan tretmanom i suđenjem.
„Svi klubovi jednoglasno su osudili ponašanje rukovodstva FK Partizan zbog neučestvovanja u radu organa Zajednice i javnih obraćanja koja nanose nesagledivu štetu domaćem fudbalu, kao i svim klubovima koji učestvuju u dva najviša ranga takmičenja. U isto vreme, članovi Skupštine Zajednice izrazili su poštovanje prema instituciji i značaju fudbalskog kluba Partizan“, piše u saopštenju.
Skupština Zajednice apelovala je na rukovodstvo Partizana da svoje stavove iznosi u okviru institucionalnih organa, pogotovo u momentu kada klubove i reprezentaciju Srbije očekuju presudni mečevi u evropskim takmičenjima.
Kako se navodi, „u iscrpnoj diskusiji u kojoj su učestvovali gotovo svi predstavnici klubova, konstatovano je da je dosadašnje suđenje na visokom nivou, znatno višem nego prethodnih sezona“. Rad Sudijske komisije FSS i predsednika Milana Karadžića je posebno pohvaljen.
Klubovi su jednoglasno pružili podršku rukovodstvu FSS i predsedniku Slaviši Kokezi, „uz ocenu da je dosadašnji rad FSS značajno podigao opštu sliku i kvalitet domaćeg fudbala“.
Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović rekao je da je juče potpisan ugovor o primeni centralizovane VAR tehnologije na utakmicama Super lige Srbije koja će biti u potpunosti primenjena od početka naredne sezone 2021/2022.
Autor: Beta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*