„Kobre“ spremne za vežbu „Vek pobednika 1918-2018“

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je vežbovnom prikazu Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ u kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu.

Taktička vežba „izvršenje protivterorističkih i zadataka bezbednosne zaštite“ pripadnici „Kobri“ izveli su u okviru priprema za združenu taktičku vežbu „Vek pobednika 1918-2018“.

Zamenik komandanta „Kobri“ potpukovnik Goran Colić istakao je da je pripadnicima tog bataljona velika čast što su deo jedne od najvećih vojnih vežbi poslednjih godina.

„U okviru današnjih priprema pokazali smo deo naših sposobnosti i našeg naoružanja. U okviru toga, prikazali smo i zadatke iz bezbednosti zaštite, protivterorističke i protivdiverzione zaštite. Naši pripadnici su veliki profesionalci koji su i danas prikazali tehnike borenja, savlađivanja vodenih prepreka i situaciono gađanje“ – rekao je potpukovnik Colić.

Pripadnici „Kobri“ su još jednom, u okviru današnjih priprema za vežbu, svojim sposobnostima i obučenošću prikazali zašto su jedna od najelitnijih jedinica u Vojsci Srbije.

Uvežbavanju su prisustvovali i v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, rektor Univerziteta odbrane general-major Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove general-major Ilija Todorov.

Združena, višestepena i jednostrana taktička vežba sa bojevim gađanjem „Vek pobednika 1918-2018“ biće održana 10. novembra 2018. godine u čast obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

Vežba se izvodi istovremeno na 10 lokacija po temi „Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije“, a u njoj učestvuje oko 8.000 pripadnika Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i više od 600 borbenih sistema i vazduhoplova.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*