Kolektivno venčanje održano u Beogradu

(Tanjug/Beoinfo)

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić dočekao je danas ispred Starog dvora parove koji su deo tradicionalne manifestacije „Kolektivno venčanje” i kao domaćin poželeo im svu sreću.

Ove godine 30 mladenaca najpre se okupilo u „Kombank dvorani”, a potom su prošetali do Starog dvora, gde su izgovorili sudbonosno, kolektivno „da” i uživali u prigodnom kulturno-umetničkom programu.

Radojičić je istakao da „svadba za maštanje” promoviše porodicu i ljubav, zbog čega šalje divnu poruku u svet.

Manifestacija je velika radost za Beograd, tradicija koja postoji već 22 godine. Prošle godine, nažalost, nije održana zbog situacije u vezi sa koronom, ali je ove godine zahvaljujući procentu vakcinisanih građana, koji je premašio 50 odsto, mogla da se održi.

„Kolektivno venčanje” nije značajno samo za Beograd, jer i ljudi iz regiona žele da budu deo svega ovoga, rekao je Radojičić, prenosi Tanjug.

Gradonačelnik je još jednom istakao da mu je bila čast da bude domaćin ove manifestacije i ukazao na važnost vakcinacije kako bi slični događaji mogli da budu održavani u Beogradu i u narednim mesecima.

„Kolektivno venčanje” slavi ljubav, ali i plodove ljubavi, te mladencima želim mnogo dece jer će Beograd i Srbija imati perspektivu jedino ako nas bude još više, naveo je gradonačelnik Radojičić.

Manifestacija „Kolektivno venčanje” nastala je 1999. godine kao potreba da se pomogne budućim bračnim parovima, a od tada Grad Beograd učestvuje u organizaciji.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*