Kolesnikova privedena pri pokušaju da pređe u Ukrajinu?

Liderka protesta u Belorusiji Marija Kolesnikova privedena je rano jutros pri pokušaju da pređe granicu sa Ukrajinom, dok su njena dva saradnika uspela da izađu i žemlje, tvrdi beloruska državna televizija.

Državna televizija je jutros demantovala navode opozicionog pokreta da su maskirni napadači oteli Mariju Kolesnikovu u centru Minska u ponedeljak i da su je odvezli u kombiju, navodeći da je Kolesnikova rano jutros privedena kada je autom pokušavala da pređe granicu, prenosi Rojters.

Kolesnikova privedena pri pokušaju da pređe u Ukrajinu?

Još nema zvaničnih izveštaja o njenom privođenju, navodi Tas, dok Rojters prenosi da su ukrajinski granični službenici saopštili da Kolesnikova nije ušla u tu zemlju.

Prethodno je Tas javio da su Kolesnikova i njena dva saradnika, Ivan Kravcov i Anton Rodnenkov, prešli kontrolni punkt na granici sa Ukrajinom.

Opozicioni pokret juče je saopštio da su maskirane osobe privele Kolesnikovu u centru Minska i odvezle je u kombiju, a da su njena dva saradnika nestala kasnije.

Na zahtev porodice, beloruska policija započela je potragu za Kolesniklovom.

„Porodica je podnela zahtev policiji odmah nakon njenog nestanka. Policija je odgovorila da je zahtev prihvaćen i da je potraga za Marijom u toku“, rekao je Babariko, prenosi Tas.

Kolesnikova je imala važnu ulogu tokom masovnih demonstracija i štrajkova u poslednje tri sedmice, nakon što je sadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio novi mandat.

Opozicija tvrdi da su rezultati izbora namešteni, dok Lukašenko demantuje optužbe i tvrdi da se strane sile mešaju u unutrašnje poslove Belorusije.

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*