Kolima udarili u drvo na izlazu iz Gložana

Foto: Dnevnik.rs

BAČKA PALANKA: U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u noći između nedelje i ponedeljka na putu Novi Sad – Bačka Palanka kod Gložana, poginuo je Jaroslav H. (45) iz Gložana, koji je bio na mestu suvozača u „mercedesu”, dok je vozač automobila Ivan V. (30) iz Čelareva, zadobio teške telesne povrede.

Foto: Dnevnik.rs

Kako „Dnevnik” saznaje, nesreća se dogodila oko pola tri u Ulici maršala Tita u Gložanu, kada je vozač iz neutvrđenih razloga sleteo s kolovoza i udario u drvo. Od siline udarca, automobil „mercedes E-300” je prepolovljen. Na licu mesta je poginuo Jaroslav Hlebjan, a Ivan V. je prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

On je u ranim jutarnjim satima primljen u Urgentni centar KCV-a s teškim telesnim politraumatskim povredama. Nakon blagovremene, kompletne dijagnostike i lekarske pomoći, pacijent je na Odeljenju anestezije i intenzivne terapije u Urgentnom centru KCV-a na daljem lečenju i hemodinamički je stabilan.

Ekipa „Dnevnika” je juče bila na licu mesta, gde su tragovi nesreće još bili uvek vidljivi. Zatekli smo tragove krvi, razbacane delove automobila, patiku, cveće i sveće.

Na istom mestu 8. novembra prošle godine poginuo je policajac iz Beočina Veljko Ilijić (27), koji tada nije bio na dužnosti, a čije spomen-obeležje je u ovoj nesreći polomljeno, a od siline udara delovi su rasuti.


U blizini tragedija i pre 19 meseci

Pre 19 meseci u blizini mesta jučerašnje nesreće takođe se dogodila saobraćajka. Naime, Novosađanin Goran S. (49) izgubio je život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 9. marta oko šest sati, u Gložanu, na putu Novi Sad – Bačka Palanka. U toj nesreći troje ljudi je povređeno.

Nesreća se dogodila kada je taj Novosađanin, upravljajući automobilom „sitroen”, kojim se kretao od Novog Sada ka Bačkoj Palanci, iznenada skrenuo u suprotnu traku i udario „pasat” bačkopalanačkih oznaka kojim je upravljao Boris U. (44). Vozač „pasata” i njegove dve saputnice Biljana U. M. (44) iz Čelareva, koja je bila na suvozačevom mestu, i Tatjana Z. (50) iz Nove Gajdobre, zadobili su tada teške telesne povrede i prevezeni su u Klinički centar Vojvodine.


Nesreća se dogodila oko dva časa iza ponoći, kada je Ilijić, upravljajući putničkim automobilom „golf”, iznenada izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta, udarivši u drvo. On je preminuo na licu mesta, dok je njegov suvozač Ilija Dukić (21) iz Čelareva zadobio teške povrede, i, uprkos naporima lekara, nekoliko dana kasnije je, nažalost, preminuo. U spomen na stradalog, na trafou u Čelarevu je oslikan mural s Ilijinim likom.

Foto: Šlep služba Jaša

Po rečima žitelja Čelareva, kobne noći Veljko i Ilija su „skoknuli” do benzinske pumpe, a po povratku sleteli su s puta i udarili u drvo.

Prizor je, kažu očevici, bio strašan. Vozilo je potpuno uništeno. Na sve strane su bili rasuti delovi automobila, a na drvetu u koje su kolima udarili ostao je krvav trag.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*