Komemoracija Zoranu Vučeviću

NOVI SAD –

Porodica, prijatelji, kolege i građani oprostili su se danas od Zorana Vučevića, nekadašnjeg predsednika Skupštine Grada Novog Sada, uglednog advokata, sportskog uposlenika i velikog humaniste na komemoracij održanoj u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta. Zoran Vučević preminuo je u nedelju 22. avgusta u 82 godini, a ispraćen je rečima hvale i lepim sećanjima.

Foto: Dnevnik/ Slobodan Šušnjević

 

 Uvek spreman da sasluša, posavetuje i pomogne, skroman i pravedan, veliki profesionalac u svom poslu, a pre svega dobar čovek – ovim rečima od Zorana Vučevića oprostili su se brojni prijatelji i saradnici. Kako su rekli, otišao je jedan od najboljih, a njegova dela utkana su u istoriju Novog Sada i večno će ih pamtiti svi koji su imali čast da se sa njim druže i sarađuju.

Važna Zoranova osobina bilo je njegovo čovekoljublje, ono je kod njega bilo toliko naglašeno da se ispoljavalo na svakom koraku, od jedinstvene i gospodstvene kulture ophođenja, preko podrške i pomoći ljudima u nevolji, istakao je Milorad Vukašinović.

„Zoran Vučević je bio važan nacionalni delatnik. jedan od najdoslednijih boraca za očuvanje vojvodine u sastavu Srbije“ rekao je.

„Temperamentan kao političar, kada je u pitanju kultura postao je tolerantan i blag, uvek odan knjizi, važna novosadska karika u nizu predaka koji su se borili za knjigu, nikada nije zaboravljao one koji su pre nas krčili puteve duhovne slobode, uvek sa nepokolebljivom verom u pogledu ljudskog razuma i etičke postojanosti“ istakao je Zoran Kolundžija iz Prometeja.

Ono što ja nikada nisam prećutao, u bilo kojoj vrsti razgovora jeste da je on ustvari zaslužan za postojanje gradske slave. grada Novog Sada naglasio je Vladika Bački Irinej.

Foto: Dnevnik/ Slobodan Šušnjević

Za doprinos u pospešivanju odnosa između Eparhije Bačke i Grada Novog Sada Zorana Vučevića posthumno je odlikovao patrijarh srpski Porfirije ordenom Svetog Simeona Mirotočivog, koji je uručeno njegovoj supruzi Gordani Vučević. Dirljivim rečima od njega su se oprostili i njegov prijatelj i kum Dragoljub Samardžić i saradnik u stonoteniskom klubu “Novi Sad” Dan Fracile, a u njegovu čast ispred Srpskog narodnog pozorišta puštena su i 83 bela goluba.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*