Komesarijat: Među migrantima u Srbiji nema obolelih od korona virusa

Izvor: Srna

Zbog pandemije koronacvirusa, migranti u Srbiji se već više od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji od okruženja, a neki centri i duže od mesec dana.  Sa stanovišta zdravstvene bezbednosti svih to je dalo rezultate, jer za sada, 33. dana od pojave prvog slučaja zaražavanja u Srbiji, među migrantima nema nijedan oboleli.

Usled karantina u kom se nalaze, očekivan je porast napetosti, tenzija i nervoze u centrima. To, međutim, nije ni razlog ni  opravdanje za kršenje odredbi vanrednog stanja, koje u situaciji velike opasnosti po zdravlje stanovništva, moraju da poštuju svi.

Izvor: Srna

Komesarijat za izbeglice i migracije očekuje od nadležnih da sve vinovnike nemira procesuira po zakonu koji važi u ovim vanrednim okolnostima i saopštava da ni ubuduće neće tolerisati kršenje odredbi vanrenog stanja unutar centara.

Komesarijat se istovremeno zahvaljuje Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj i efikasnoj reakciji uvereni da će i ubuduće, zajedničkom i koordinisanom akcijom, sprečiti pojavu bilo koje nepoželjne situacije u centrima u vreme vanrednog stanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*