Komisija SPC: Stipendije za deset studenata Beogradskog Univerziteta

Komisija Srpske pravoslavne crkve nagradila je jednogodišnjim stipendijama pet studenata fakulteta koji su osnivači Beogradskog Univerziteta, a patrijarh Prorfirije odlučio je da u akciju uključi Fondaciju „Privrednik”, koja stipendira darovite studente i učenike, tako da se broj stipendiranih studenata sa predviđenih pet povećao na deset, saopštili su iz SPC prenosi Tanjug.

Konkurs je objavljen 22. decembra, a stipendije su namenjene studentima završnih godina redovnih studija fakulteta koji su osnivači Univerziteta u Beogradu.

porfirije,patrijarh

Izvor: Instagram porfirije_patrijarh

Na konkurs se prijavilo 148 studenata, a komisija je odlučila o stipendijama na osnovu prosečne ocene studenata i njihovog materijalnog stanja.

Stipendije će tako dobiti Danilo Tonih i Vasilije Stambolih sa Elektrotehničkog fakulteta, Aleksa Zubelić i Isidora Arsenović sa Medicinskog fakulteta, Stefan Stakić i Sonja Lukendić sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, Nikola Šurjanac i Zorana Jevtić sa Pravnog  fakulteta i Teodora Stevanović i Stefan Povrenović sa Filosofskog fakulteta.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*