Kompanija „Intersport“ donirala 100 lopti osnovnim i srednjim školama

U okviru akcije „100 lopti za škole“, kompanija sportske opreme „Intersport“ donirala je paket sportskih lopti za 34 osnovne i srednje škole na teritoriji grada Subotice. Cilj ove akcije je pomoć razvoju sporta i timskog duha kod dece i podizanje svesti o važnosti redovnog vežbanja.

U ime subotičke lokalne samouprave „Intersportu“ se na vrednoj donaciji zahvalila članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić.

„Lopte će biti predate svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Subotice. Iskoristila bih priliku da apelujem i na druge poslodavce u našem gradu da slede ovako dobar primer i da daruju naše škole“ – rekla je Nataša Aleksić.

U „Roda“ centru u Subotici, u prodavnici „Intersporta“, Branko Mirković, direktor „Intersporta“ za tržište Srbije, rekao je da je ova kompanija u oktobru 2017. godine započela akciju donacije sto lopti učenicima osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada ili opštine na kojoj otvori prodavnicu i da, nakon Beograda, Kraljeva, Sombora i Kragujevca, „Intersport“ ovu akciju sprovodi i u Subotici, navodi se na zvaničnoj internet stranici Subotica.rs.

„Cilj akcije je pomoć razvoju sporta i timskog duha kod dece i podizanje svesti o važnosti redovnog vežbanja. Naša želja i namera je da se što više mladih ljudi posveti sportu. Podelićemo lopte za tri najatraktivnija sporta: fudbal, košarku i odbojku, u zavisnosti od interesovanja škola“ – istakao je Mirković.

Tokom narednih dana, lopte će biti podeljene subotičkim školama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*