Kon: Potrebno objašnjavati učenicima zašto da nose maske

Beograd, 19. avgusta 2020 - Konferencija za novinare Kriznog staba. U skoli se mogu koristiti sve maske, porucili su danas epidemiolozi Predrag Kon i Darija Kisic Tepavcevic. FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/bs
BEOGRAD –

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Predrag Kon izjavio je danas da je potrebno ukazivati učenicima zašto je važno da nose zaštitne maske, jer je primetno, kako kaže, da veliki broj njih ne nosi maske u javnom prevozu, gde je veća mogućnost za širenje virusa.

„Moramo da nađemo načina kako da objasnimo učenicima srednjih škola zašto se uopšte nose maske u ovoj situaciji. I bez obzira na to što se čini da oni to razumeju, treba im vrlo slikovito približiti šta se sve dešava zbog toga“, rekao je Kon gostujući na TV Pink.

predrag, kon

TANJUG/ ANDRIJA VUKELIĆ

Podvukao je da su škole organizovale takav sistem rada koji je bezbedan u smislu prenošenja virusa, ali i da kao i u svakom kolektivu, i u školama postoje određeni rizici, te da je važno da se mere zaštite poštuju.

„Bilo kakvo ponašanje u kome ignorišemo prisustvo virusa, svakako će nas koštati. I ono što je podmuklo je što se ne vidi odmah, već posle nekoliko nedelja, a čak i u nekom sledećem talasu“, naveo je Kon.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*