Konferencija „Ekonomist: Svet u 2018.“

 Najviši predstavnici vlasti, ambasadori, privrednici i ekonomisti okupili su se na konfernciji: „Ekonomist: Svet u 2018.“, na kojoj je glavna tema šta Srbiju očekuje u narednoj godini. Na konferenciji, koju tradicionalno organizuje „Colour Press Group“ u Narodnoj skupštini Srbije, obratio se i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Prošle godine, na ovom istom mestu, u ovo isto vreme, predstavili smo duplu evropsku krunu koju je Novi Sad poneo – Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine. Tada smo govorili o planovima i početku realizacije mnogih projekata, a sada, godinu dana kasnije, u situaciji smo da drugi govore o nama, a da statistike pokazuju da smo na pravi način ušli u celu priču“, kazao je Vučević i dodao da je broj turista u gradu povećan je za 14%, a da će završiti na proleće rekonstrukciju 21 fasade u Podgrađu tvrđave, lukovi Žeželjevog mosta su konačno spojeni, započeta je izgradnju zgrade Radio televizije Vojvodine, gradi se moderan Naučno tehnološki park, zgrada Hitne pomoći, Baletska i muzička škola, uređuje se Univerzitetski kampus, brojne saobraćajnice i tako dalje.

Novi Sad ne bi bio toliko uspešan da nema tako dobru komunikaciju sa pokrajinskom administracijom i da ne dobija podršku Vlade Srbije.

„Trudimo se da u svim segmentima budemo efikasniji, produktivniji, da stalno osluškujemo potrebe tržišta, i pokušavamo da prilagodimo obrazovni sistem. Postoji nasleđena loša praksa upravljanja većinom lokalnih samouprava u Srbiji, kao što su dugovi, nerentabilna javno-komunalna preduzeća i sl. Nije ni Novi Sad izuzet iz toga, iako po analizi Fiskalnog saveta imamo najstabilnije javne finansije od svih gradova u Srbiji, izbalansiran budžet i u roku izvršavamo plaćanja. Najveći planovi za 2018. godinu su nam da nastavimo da gradimo, da unapređujemo privredni i poslovni ambijent i da stalno dodajemo ubrzanje. Očekujem da ćemo i dalje biti partneri u brojnim razvojnim, obrazovnim, inkluzivnim i interkulturalnim projektima, kako bi se obezbedili što bolji život za naše građane – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Na konferenciji su govorili su i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Zorana Mihajlović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predsednik kompanije „Colour Press Group“ Robert Čoban i drugi.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*