Konkurs za pripadnike kopnene vojske, zalaganjem do usavršavanja i čina

MOD

Uz konkurse koji su stalno otvoreni prvi put ove godine raspisan je poseban konkurs za popunu jedinica kopene vojske. Pravo da se prijave imaju svi mlađi od 30 godina bez obzira na stručnu spremu.

Glavni zadatak izviđačake čete je prikupljanje podataka na neprijateljskoj teritoriji, što zahteva izuzetnu psihofizičku spremu.

Prioritet u obuci izviđačkih jedinica su fizička pripremljenost, gađanja, marševi, topografija, kretanje po nepoznatom zemljištu. Upravo je pre mesec dana završena specijalna obuka leti gde su vojnici obučeni u ishrani u prirodi, a zatim uvežbavali u plivanju,  gađanju nožem, savladavanju vodenih prepreka“, objašnjava potpukovnik Lazar Kalat iz komande Treće brigade.

Jedan od novih u izviđačkoj četi treće brigade čija je komanda u Nišu je dvadesetjednogodišnji Andrija Đurić. Vojnički poziv mu je dečački san.

„Ko voli sportski život, adrenalin, pre svega ljubav prema otadžbini i stalna primanja, ovo je odlično mesto za razvoj jednog mladog čoveka“, smatra Đurić.

„Svako ko se svojim radom, zalaganjem istakne u toku rada može napredovati, usavršavati se, i na kraju doći do čina podoficira, oficira…“, tvrdi potpukovnik Kalat.

Uz Konkurs za popunu jedinica kopnene vojske koji je raspisan prvi put, u toku je i prijavljivanje za specijalne jedinice, a oba konkursa traju do 15-og oktobra.

 

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*