Kon:Odložiti polazak u školu dece koja su bila u inostranstvu

Beograd, 19. avgusta 2020 - Konferencija za novinare Kriznog staba. U skoli se mogu koristiti sve maske, porucili su danas epidemiolozi Predrag Kon i Darija Kisic Tepavcevic. FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/bs
BEOGRAD –

Zbog epidemiološkog rizika koji postoji kod ljudi koji se ovih dana vraćaju sa odmora iz raznih zemalja, moguće je da ćemo preporučiti da deca koja su bila izvan Srbije sa zakašnjenjem od 10 dana krenu u školu, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje kovida-19 Predrag Kon.

On je za Politiku istakao da postoji epidemiološki rizik da ti đaci dođu zaraženi virusom korona i da bi bilo mudro odložiti njihov povratak u školske klupe.

predrag, kon

„To je važna stvar o kojoj ću pričati na sledećem sastanku Kriznog štaba. Tako bi se rizik od zaražavanja dece u školama smanjio na najmanju moguću meru. To je moja lična ideja koja ima smisla i dobro bi bilo ako bi se usvojila barem kao preporuka“, rekao je Kon.

On je ukazao da ne bi bilo mnogo takve dece, možda nekoliko desetina njih u celoj Srbiji.

„Što se tiče drugih učenika, tu nema bojazni jer je sve dobro pripremljeno za njihov početak nastave. Treba napomenuti da samo zdrava deca treba da krenu u školu“, naglasio je Kon.

IZVOR:TANJUG

FOTO:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*