Konstruktivnost vlasti i opozicije uslov za napredak

Novogodišnjem prijemu za bijeljinske političke subjekte, koji krajem godine tradicionalno organizuje gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, odazvali su se predstavnici i opozicije i vladajućih stranaka u Skupštini Grada, kao i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Čestitajiću prisutnima predstojeće praznike gradonačelnik Mićić je izrazio zadovoljstvo, jer su se pozivu na prijem odazvale sve stranke iz Bijeljine. On je podsjetio da je kraj godine vrijeme kada se sumiraju rezultati onoga šta se uradilo u lokalnoj zajednici, ali i predstavljaju planovi za naredni period.

– Održali smo 11 skupština na kojima smo donijeli niz značajnih odluka – od rebalansa i novog budžeta do kreditnih zaduženja za nove kapitalne projekte koji će oplemeniti naš Grad. Opozicija je radila kao korektivni faktor. Njihov posao je da nam ukažu na određene probleme ili opasnosti, omoguće nam da stvari sagledamo iz drugog ugla, a mi smo dužni da ih saslušamo i uvažimo ispravne primjedbe – naglasio je Mićić.

Gradonačelnik je izrazio očekivanja da će u narednoj, izbornoj godini, u Bijeljini sve proteći korektno kao i do sada.

– U skladu sa izbornim rezultatima očekujem da ćemo svi raditi i odgovorno upravljati našom lokalnom zajednicom, odnosno, odnosno biti u ulozi konstruktivne opozicije – dodao je Mićić.

Nedeljko Ćorić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, zadovoljan je saradnjom opozicije sa lokalnom upravom.

– Odbornici SNSD-a nisu bili prepreka razvoju nijednog projekta u Bijeljini. Imali smo drugačije mišljenje po pitanju prioriteta u realizaciji određenih projekata ali to i jeste posao opozicije – da kritikuje, ima drugačije mišljenje i tako služi kao korektivni faktor – zaključio je Ćorić.

On je istakao da poslanici u republičkom parlametu mogu učiniti dosta za rješavanje problema stanovnika izborne jedinice iz koje potiču i da je u prethodnoj godini dosta je urađeno na republičkom nivou za Bijeljinu.

– Pokrenut je projekat izgradnje auto-puta Beograd-Banjaluka preko Bijeljine. Rača je izabrana za tačku spajanja sa Srbijom, a to je ono što je najbitnije za perspektivu Bijeljine u narednom periodu. Pored toga, obezbijeđena su sredstva iz budžeta Predsjednika Republike Srbije za igradnju dvije fiskulturne sale u Bijeljini, a donijete su i odluke o otkupu tovne junadi. Sve su to ideje koje su nastale u Bijeljini, a realizovane na republičkom nivou – dodao je Ćorić.

Tomica Stojanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, naglasio je da svaki narodni poslanik na svoj način pokušava dati doprinos razvoju regije i sredine iz koje dolazi.

– Dajemo predloge i amandmane, ali je pitanje šta od toga bude uvaženo. Naravno, određeni zaključci se uvijek usvoje, jer poslanici ulažu i lične napore, ali nastoje i putem stranke da poboljšaju ambijent sredine iz koje dolaze – istakao je Stojanović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*