Kontinuirani rad na unapređenju položaja nacionalnih manjina u svim sferama

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas u Bujanovcu da Vlada kontinuirano radi na unapređenju položaja pripadnika nacionalnih manjina u svim sferama života, pa i u obrazovanju.

Kontinuirani rad na unapređenju položaja nacionalnih manjina u svim sferama

Ružić je prilikom posete Ekonomskom fakultetu iz Subotice – Odeljenje u Bujanovcu, istakao da su upravo rezultati Srbije u oblasti obrazovanja širom sveta hvaljeni i isticani kao odlični.

Prema njegovim rečima, o tome svedoči i to što je na 41. zasedanju Uneska u Parizu Srbija u izveštaju pomenuta čak 30 puta kao primer dobre prakse kada je inkluzija u obrazovanju u pitanju.

On je naveo da će danas u toj visokoškolskoj ustanovi učestvovati na skupu o društvenom dijalogu „Plan od sedam tačaka, tema obrazovanje“, koji je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u saradnji sa Koordinacionim telom za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Prvi potpredsednik Vlade je podsetio na to da je pre mesec dana posetio Bujanovac kako bi sa visokim komesarom OEBS-a, dekanom Ekonomskog fakulteta iz Subotice, čiji ogranak postoji u Bujanovcu, i predstavnicima albanske nacionalne manjine pokrenuo dijalog na temu rešavanja određenih izazova u ovoj oblasti.

Ružić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su ti razgovori bili uspešni i što je u ovih mesec dana u saradnji sa predsednikom Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine rešeno i pitanje udžbenika na albanskom jeziku.

Činjenica da sam se odazvao na poziv ministarke Gordane Čomić da ponovo posetim Bujanovac i predstavim rezultate iz oblasti obrazovanja za pripadnike albanske nacionalne manjine, i da razgovaramo o još nekim pitanjima, govori o spremnosti Ministarstva prosvete da doprinese unapređenju uslova za normalan život, ulaganje u mlade i negovanje različitosti kao naše vrednosti, kao i za stvaranje još tolerantnijeg i boljeg društva u kojem svi mi živimo, istakao je Ružić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*