Konzorcijum domaćih izvođača završava rekonstrukciju Narodnog pozorišta u Subotici

RTV
SUBOTICA –

Konzorcijum pet domaćih izvođača dobio je posao nastavka radova na izgradnji Narodnog pozorišta u Subotici, vredan skoro šest stotina miliona dinara.

Konzorcijum preduzeća Tron Tex iz Novog Sada, Frenki alarm iz Valjeva, W.D. Concord west iz Beograda, Svetlost teatar iz Beograda i A.R.J. tehnolodži iz Novog Sada dobio je posao nakon sprovedene javne nabavke, na kojoj je učestvovao kao jedini ponuđač, za cenu od 596,8 miliona dinara s uračunatim porezom.

                                                                                                                         RTV

Predmet radova jeste završetak postavljanja unutrašnjih instalacija među kojima su grejanje, hlađenje i protiv-požarni sistemi, zatim nabavka liftova, i ono što je za glumce najvažnije – scenska tehnika i druga oprema za potrebe samog pozorišta u velikoj sali.

Nakon što radovi budu izvedeni, sledeće godine se očekuje još jedna javna nabavka za neophodne radove kako bi zgrada konačno bila stavljena u funkciju.

Ove godine za gradnju pozorišta iz republičkog budžeta opredeljeno je 330 miliona dinara, dok je predlogom sledeću godinu ta cifra još i veća – četiri stotine miliona dinara.

„Uključujući ovih četiristo miliona dinara, u ovom mandatu je iz republičkog budžeta za rekonstrukciju narodnog pozorišta opredeljeno 8,9 miliona evra“, rekao je nedavno za RTV narodni poslanik iz Subotice Balint Pastor.

Projekat adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta u Subotici traje više od deset godina.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*